Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A gránátalma hatásai képes leírás - Gránátalma.tlap.hu
részletek »

A gránátalma hatásai - Gránátalma.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: granatalma.tlap.hu » A gránátalma hatásai
Keresés
Találatok száma - 12 db
A gránátalma ereje

A gránátalma ereje

A itokemikáliák a természetben is előforduló anyagok, amik a gyümölcsökben, zöldségekben és más növényi élelmiszerekben találhatóak meg. A fitokemikáliáknak sok csoportja van és néhányuk nagyobb antioxidáns aktivitást mutatnak, mint mások. Az egyik ilyen csoport a flavonoidok: ide tartoznak a tanninok és a fenolok is. A tanninok és a fenolok képesek megvédeni a sejteket az oxidációtól, csökkentik a plakk nagyságát a vérben, növelik a jó koleszterinszintet és minimalizálják a sejtek elrákosodását. A gránátalma nagyon sok tannint és polifenolt tartalmaz, így ezen előnyök e gyümölcs esetében fokozottan érvényesek.

A gránátalma mint gyógyszer

A gránátalma mint gyógyszer

A gránátalmát (Punica granatum) Ázsiában és a Közel-Keleten évezredeken át nagy becsben tartották spirituális és egészségügyi szempontból egyaránt. A modern tudomány csak napjainkban fedezi fel ezt az elsőrendű antioxidánst, amely egyre népszerűbb a szívbetegségek és a rák megelőzésében és gyógyításában.

A szuperantioxidáns

A szuperantioxidáns

A Berkeley egyetem (University of California) munkatársai is megerősítették, hogy a gránátalma legalább 3-féle erős antioxidánst tartalmaz, melyek együttes hatása az antioxidáns ekvivalenciát mérő Trolox-teszt szerint háromszor akkora, mint a vörösboré vagy a zöld teáé.

Egészségügyi előnyei

Egészségügyi előnyei

Az előzetes laboratóriumi kutatások és a klinikai vizsgálatok a gránátalma számos pozitív hatását mutatták ki. Már nemcsak a népi gyógyászatban ismerik el tehát, hanem az orvostudomány is pozitívan nyilatkozik a gyümölcsről. Néhány kutatás arra az eredményre jutott, hogy a gránátalma fogyasztásával hatékonyan lehet csökkenteni a szívbetegségek kialakulásáért felelős kockázati tényezők számát, például e gyümölcs levével csökkenthető az LDL koleszterinszint, a sejtek oxidációja és a szabad gyökök kialakulása

Egy különleges, egészséges gyümölcs: az antioxidáns gránátalma

Egy különleges, egészséges gyümölcs: az antioxidáns gránátalma

Kevés az az ember, aki nem kedvel különösen valamilyen gyümölcsöt, és ritka az is, hogy kedvenc gyümölcsünket ne kapjuk meg valamelyik nagyáruházban az év bármely szakaszában. Az üzletek polcai tele vannak szebbnél szebb és jobbnál jobb gyümölcsökkel.

Erősítsd immunrendszered gránátalmával!

Erősítsd immunrendszered gránátalmával!

A gránátalma egy piros egzotikus gyümölcs, amely antioxidáns tartalma mellett az egész szervezetedet karbantartja, feltéve, ha rászánsz pár percet, és az apró, lédús magokat kiszedegeted a héj alól. Sőt, a gyümölcs pár cseppjétől a szexuális életed is javulni fog.

Gránátalma és hatásai

Gránátalma és hatásai

Az egyik legrégebb óta ismert, eredetileg Perzsiában őshonos gyümölcs, melyet számos kultúrában használtak. A gránátalma sajátossága, hogy csak a leve és a kemény burokban rejtőző magjai ehetők. A gránátalmát évezredek óta használják a gyógyászatban, az elmúlt évek kutatási eredményeire alapozva napjainkban pedig szuperélelmiszernek tartják, ami szinte bármilyen eredetű betegség kezelésére alkalmas.

Gránátalma: Afhrodité gyümölcse

Gránátalma: Afhrodité gyümölcse

Ismerjük meg a történetét és jótékony hatásait! Zeusz felesége Héra, a női főistenség, aki a házasság, a termékenység és hűség megtestesítője volt, tulajdonságait erre a szép növényre is átruházta. Ezért a gránátalmát neki szentelték, mivel termésében nagyon sok mag fejlődik, ami a termékenységet jelképezi. Születése és földi vándorútja ősi, földöntúli mesék ködébe vész. Ha valamit az istenek pártfogolnak

Gyógyító erejű gyümölcs

Gyógyító erejű gyümölcs

A gránátalma egyre többször hívja fel magára a figyelmet, ugyanis több kutatás is bizonyítja gyógyító erejét a legtöbb népbetegség ellen. Most kiderül pontosan milyen gyümölcsről is van szó. A gránátalma A gránátalmát legfőképpen a földközi-tenger térségében termesztik.

Hirdetés
Hatásai

Hatásai

A gránátalmának vastag, vöröses héja és rengeteg magja van. A kis bogyókat keserű, élvezhetetlen fehér réteg veszi körül. A fogyasztás előtti feldolgozás sok munkát igényel, de így, hogy már tudja, milyen tápláló, talán megéri a fáradságot, hogy ön is felnyisson egyet és megkóstolja.

Hogyan hat a gránátalma a szervezetre?

Hogyan hat a gránátalma a szervezetre?

Antioxidáns-tartalma a vörösboréval és a zöld teáéval vetekszik. Fogyasztása 40%-kal csökkenti a káros koleszterinszintet és a magas vérnyomás kockázatát, de hatékonynak bizonyult az érelmeszesedés kezelésében is. Valamennyi gyümölcs közül a gránátalma rendelkezik a legkiválóbb gyulladásgátló tulajdonsággal.

Számos problémára jelent gyógyírt a gránátalma és leve

Számos problémára jelent gyógyírt a gránátalma és leve

Furcsa kinézetű kis gyümölcs, amely Magyarországra javarészt a Földközi-tenger medencéjének vidékéről kerül, és számos egészségügyi problémára bizonyítottan nagyon hatékony gyógyír. Mi az? A gránátalma igen kemény, piroshéjú, fehérhúsú, nagyméretű magokat rejtő gyümölcs, amelyről kevesen tudják: a világ egyik legegészségesebb gyümölcse, igen sokrétű jótékony hatást fejt ki a szervezetre rendszeres fogyasztás esetén.

Tuti menü