Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyéb gránátalma képes leírás - Gránátalma.tlap.hu
részletek »

Egyéb gránátalma - Gránátalma.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: granatalma.tlap.hu » Egyéb gránátalma
Keresés
Találatok száma - 9 db
A gránátalma újjászületése

A gránátalma újjászületése

A gránátalma Közel-Kelet egyik legnépszerűbb gyümölcse. Sajnos nálunk csak ritkán kapható, pedig könnyen szállítható, nem romlandó gyümölcs. Érdekessége, hogy héja teljesen ehetetlen, ugyanakkor lédús magjai különleges szépséggel és aramával bírnak.

Fűben-fában: gránátalma

Fűben-fában: gránátalma

A görög mitológiában Afrodité jelképe - modern korunk pedig ódákat zeng róla. A gránátalma mindkettőre rászolgál: sok magva miatt termékenységi jelkép, magas C-vitamin-tartalma miatt pedig szinte varázserővel bír. A gránátalma egy 2-3 méteresre megnövő, fás szárú cserje, amelyet azonban metszéssel könnyen alakíthatsz fa formájúra.

Gránátalma (Punica granatum)

Gránátalma (Punica granatum)

Héberül , arabul , törökül nar - ez a gránátalma, mely a világ minden részén egyet jelent a bármikor fogyasztható frissítő és tápláló gyümölcscsel. A gránátalma Közép-Ázsiából, valószínűleg Perzsiából származik. A növény napjainkban egész Nyugat- és Közép-Ázsiában, Észak-Indiában és a Mediterráneumban elterjedt.

Gránátalma tippek

Gránátalma tippek

Különösen a hideg és borús téli hónapokban vihetünk egy kis élénkséget az ételeinkbe a gránátalmával. A gránátalma lényegét, a lédús és ízletes magokat a kemény héj alatt találjuk. Érdemes kipróbálni az Istenek gyümölcsét akár magok, vagy lé formájában. Íme néhány info, tuti tipp és gránátalma recept.

Ismerjük meg a gránátalmát!

Ismerjük meg a gránátalmát!

A gránátalma (Punica granatum) a gránátalmafélék (Punicaceae) családjába tartozik. Mediterrán vidékeken őshonos lombhullató fa vagy bokor. Magassága 2 és 4 méter között változik, de létezik törpe fajtája is.

Miért küzdjünk meg a gránátalma hámozásával?

Miért küzdjünk meg a gránátalma hámozásával?

Több tudományos kísérlet is igazolja a gránátalma pozitív hatását a szervezetre. Mivel éppen most kezdődik a gránátalma szüret, nézzük miért érdemes fokozottan fogyasztanunk. 10 dkg gránátalmával a napi rostmennyiség körülbelül 44%-a biztosítható, ami elég jelentősnek mondható.

Miért pont a gránátalma?

Miért pont a gránátalma?

Az elfáradt és megszürkült tél végi gyümölcskínálatban üde színfolt a gránátalma. Finom íze és gyógyító hatása ellensúlyozza némileg borsos árát. Érdemes kipróbálni. A haifai Technion Műszaki Intézet vezetője szerint a gránátalmalé más gyümölcslevekhez, a vörösborhoz vagy a zöld teához képest a legtöbb antioxidánst tartalmazza.

Mitől szuper a gránátalma?

Mitől szuper a gránátalma?

Manapság egyre több gránátalmával találkozunk a piacokon. Nincs új a nap alatt, az Édenben már Ádám és Éva is megismerkedhetett vele. De mitől került újra a figyelem középpontjába? Erre kerestük a választ - Nádor Virág Anikó gyógyszerésztől.

Rotyog már a gránátalma leve

Rotyog már a gránátalma leve

Nem, semmi boszorkánykodás és varázspárlat készítés, hanem Törökország gránátalma ültetvényein ebben az időszakban folyik a szüret, mostanában lehet a legfinomabb gránátalmához, török nevén narhoz jutni. A gyümölcsből frissen facsart gránátalmalé mindenhol nagyon népszerű, de nem csak nyersen és lé formájában fogyasztják, hanem egy nagyon különleges szószt, öntetet is készítenek belőle. A gyümölcsöt ha felbontjuk, akkor∓mp;ellip;

Tuti menü