Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hogyan együk a gránátalmát? képes leírás - Gránátalma.tlap.hu
részletek »

Hogyan együk a gránátalmát? - Gránátalma.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: granatalma.tlap.hu » Hogyan együk a gránátalmát?
Keresés
Találatok száma - 9 db
10 ok amiért együk a gránátalmát

10 ok amiért együk a gránátalmát

A gránátalma bár ősz végén terem, még tavasszal is bátran fogyasztható. Sőt, kifejezetten ajánlott a fogyasztása, mivel nem csak finom, de nagyon egészséges is. Lássuk, mik a szervezettünkre gyakorolt pozitív hatásai! A gránátalma nem véletlenül tartozik a szuper-élelmiszerek közé: nagyon magas arányban tartalmaz ugyanis olyan anyagokat, amelyek a szervezet egészséges működése és az esetleges betegségek megállítása szempontjából nélkülözhetetlenek.

613-szoros élvezet: a gránátalma

613-szoros élvezet: a gránátalma

A gránátalma a fából vaskarika ellentmondásának megvalósulása: lédús gyümölcs, ami ugyanakkor magokból áll és ropog, héja kívül is van meg belül is, egyszerre savanykás és édes, de mindenekfelett különleges és szép. Minden más tulajdonságában is ezt a rendszert követi: gyümölcs létére főként húsokhoz vagy más, sós ételekhez használják, a levéből készített sűrű szirup rengeteg keleti étel létfontosságú kiegészítője.

A gránátalma hámozása

A gránátalma hámozása

Késő ősszel van szezonja ennek a különleges gyümölcsnek. A gránátalma lédús, édes és zamatos, anitoxidánsokban gazdag magjait kemény burok védi. Nézzük, hogyan juthatunk hozzájuk a legegyszerűbben. A zöldséges és gyümölcsös pultoknál keressük a gránátalmát.

A honfoglaló déligyümölcs?

A honfoglaló déligyümölcs?

A gránátalma vagy pomagránát Kelet és Dél-Ázsia növénye, de elterjedt Amerikában és Kínában is. Minden kertész álma-vágya, hogy a kertjében déligyümölcsöket termelhessen. Persze az elég relatív dolog, hogy mit nevezünk déligyümölcsnek, mert a 16. század nagy gyümölcsésze, Szikszai Fabricius Balázs még a mandulát, a gesztenyét, a diót, a mogyorót is a déli gyümölcsök közé sorolta.

Étkezési célú felhasználása

Étkezési célú felhasználása

Miután a gránátalmát egy késsel óvatosan szétnyitottuk, a magok könnyedén elválaszthatóak a héjtól és a belső fehér membrántól, azok egyszerűen lehúzhatóak. Ha ezt vízben tesszük, akkor még könnyebb a dolgunk, hiszen a magok úsznak a vízen, a héj pedig le fog süllyedni. Az elválasztást még az egész gyümölcs fagyasztása is megkönnyítheti.

Furagyümölcs kalauz

Furagyümölcs kalauz

A gránátalma belsejében, ahogy az a galériában is látszik, rengeteg magocska bújik meg, ezek körül találjuk a gyümölcs húsát. A kis piros gömböket a közepükben lévő maggal együtt fogyasztják. Íze a gyümölcs érettségétől függően a savanyútól az édesig terjedhet, nálunk általában enyhén savanykás darabokat lehet kifogni. A magok ropognak, de nincs bántó ízük. Leggyakrabban mifelénk saláta tetejére szórva találkozunk vele.

Hogyan kell gránátalmát enni?

Hogyan kell gránátalmát enni?

A gránátalma nagyon sok jótékony hatással bír: lédús hússal borított magjai erős antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek többek között a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében segítenek, de sok C-vitamint és káliumot is tartalmaz. Az ókorban a termékenység egyik mintaképe, Aphrodité szent gyümölcse volt. Mindenképpen érdemes tehát megkóstolni, de a magok kiszedése a gyümölcsből nem egyszerű - hogy minél kevesebb menjen kárba, kövesd az alábbi lépéseket!

Magozása képekben

Magozása képekben

A gránátalma k itűnő antioxidáns, C-vitamint, flavonoidokat, gyümölcscukrot tartalmaz, levének háromszor akkora az antioxidáns hatása, mint a vörösbornak vagy a zöld teának.  Gránátalma a szupergyümölcs   A gránátalma egyre népszerűbb, terjednek a lédús hússal borított magokkal ízesített receptek, desszert és saláta ötletek.

Milyen gyümölcs a gránátalma?

Milyen gyümölcs a gránátalma?

Ha a piacon végig nézünk egy pulton, az ismert gyümölcsök mellett feltűnhetnek olyan gyümölcsök is, amelyekről hallottunk, de még nem fogyasztottuk, vagy számunkra teljesen ismeretlenek. A gránátalma, Kelet és Dél- Ázsia növénye, kívülről valóban egy almához hasonlít, ám felbontása után ( ami nem is olyan egyszerű) láthatjuk, hogy több kisebb kamrában helyezkednek el a magok, amelyet vékony hártya választ szét.

Tuti menü