Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gránátalma linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Gránátalma képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: granatalma.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
10 ok amiért együk a gránátalmát

10 ok amiért együk a gránátalmát

A gránátalma bár ősz végén terem, még tavasszal is bátran fogyasztható. Sőt, kifejezetten ajánlott a fogyasztása, mivel nem csak finom, de nagyon egészséges is. Lássuk, mik a szervezettünkre gyakorolt pozitív hatásai! A gránátalma nem véletlenül tartozik a szuper-élelmiszerek közé: nagyon magas arányban tartalmaz ugyanis olyan anyagokat, amelyek a szervezet egészséges működése és az esetleges betegségek megállítása szempontjából nélkülözhetetlenek.

10+1 gyümölcs az egészségért

10+1 gyümölcs az egészségért

Az egészséges étrendbe a gyümölcsök visznek igazán színeket. Amellett, hogy kényeztetik az ízlelőbimbókat és gyönyörködtetik a szemet, tele vannak olyan tápanyagokkal, melyek nélkül a szervezet nem tudna megfelelően működni, sőt, teljesen életképtelen lenne.

100%-os Gránátalma ital

100%-os Gránátalma ital

A gránátalma polifenolokat, C-vitamint, flavonoidokat, gyümölcscukrot tartalmaz. A gránátalma kiváló antioxidáns hatású. Tudományos vizsgálatok eredményei arra utalnak, hogy a gránátalma fogyasztása az LDL (káros koleszterin) szintjét csökkentheti a vérben. Tumoros megbetegedések gyógyításában való hatásossága még nem bizonyított, de egyes feltételezések szerint flavonoidjainak köszönhetően csökkenti a daganatok környékén lévő érképződést (angiogenezist).

21. századi csoda

21. századi csoda

Igazi csodaételnek számít ez a mediterrán gyümölcs, amely gyümölcslé formájában is egyre nagyobb népszerűségnek örvend: tele van C- és B-vitaminnal, káliummal, folsavval és vassal, ráadásul a ropogós, ehető magok rostban gazdagok.

4 pompás gránátalma recept

4 pompás gránátalma recept

Áztassuk a zselatint hideg vízbe. A citromot alaposan mossuk meg, reszeljük le a héját és nyomjuk ki a levét. A joghurtot keverjük össze 40 g cukorral, a citromhéjjal, a vanília kikapart belsejével és 5-6 evőkanál citromlével.

613-szoros élvezet: a gránátalma

613-szoros élvezet: a gránátalma

A gránátalma a fából vaskarika ellentmondásának megvalósulása: lédús gyümölcs, ami ugyanakkor magokból áll és ropog, héja kívül is van meg belül is, egyszerre savanykás és édes, de mindenekfelett különleges és szép. Minden más tulajdonságában is ezt a rendszert követi: gyümölcs létére főként húsokhoz vagy más, sós ételekhez használják, a levéből készített sűrű szirup rengeteg keleti étel létfontosságú kiegészítője.

8+1 tipp, hogy hogyan együnk tényleg minden nap gyümölcsöt

8+1 tipp, hogy hogyan együnk tényleg minden nap gyümölcsöt

Mindenki tudja, hogy kellene enni őket, mindenki tudja, hogy egészségesek, és nagyjából mindenki szeret legalább egy-kétféle zöldséget és gyümölcsöt. Valahogy mégis, a legtöbbször úgy alakul, hogy kimaradnak a napi menüből. Íme néhány tipp, hogy ezentúl ne így legyen.

A 3 legjobb őszi ránctalanító gyümölcs

A 3 legjobb őszi ránctalanító gyümölcs

Az alábbi őszi gyümölcsök segítségével feltöltheted a szervezetedet vitaminokkal, melyek kívül-belül szépítenek. Használd ki Te is ránctalanító, bőrerősítő, megújító és antioxidáns hatásukat! Nagyobb gondot kell fordítani ősszel a táplálkozásra, vitaminfogyasztásra és arra, hogy minél több szabadgyök-közömbösítőt fogyassz, mivel a napsugárzás meglehetősen fokozza a bőröregedést.

A gránátalma ereje

A gránátalma ereje

A itokemikáliák a természetben is előforduló anyagok, amik a gyümölcsökben, zöldségekben és más növényi élelmiszerekben találhatóak meg. A fitokemikáliáknak sok csoportja van és néhányuk nagyobb antioxidáns aktivitást mutatnak, mint mások. Az egyik ilyen csoport a flavonoidok: ide tartoznak a tanninok és a fenolok is. A tanninok és a fenolok képesek megvédeni a sejteket az oxidációtól, csökkentik a plakk nagyságát a vérben, növelik a jó koleszterinszintet és minimalizálják a sejtek elrákosodását. A gránátalma nagyon sok tannint és polifenolt tartalmaz, így ezen előnyök e gyümölcs esetében fokozottan érvényesek.

Hirdetés
A gránátalma hámozása

A gránátalma hámozása

Késő ősszel van szezonja ennek a különleges gyümölcsnek. A gránátalma lédús, édes és zamatos, anitoxidánsokban gazdag magjait kemény burok védi. Nézzük, hogyan juthatunk hozzájuk a legegyszerűbben. A zöldséges és gyümölcsös pultoknál keressük a gránátalmát.

A gránátalma mint gyógyszer

A gránátalma mint gyógyszer

A gránátalmát (Punica granatum) Ázsiában és a Közel-Keleten évezredeken át nagy becsben tartották spirituális és egészségügyi szempontból egyaránt. A modern tudomány csak napjainkban fedezi fel ezt az elsőrendű antioxidánst, amely egyre népszerűbb a szívbetegségek és a rák megelőzésében és gyógyításában.

A gránátalma nemcsak tuja

A gránátalma nemcsak tuja

Ha a magról lerágcsáltuk a lédús gyümölcshúst legjobb ha még aznap elültetjük a magokat, mert kiszáradva elveszíti csírázóképességét. Vegyünk egy se nem kicsi, se nem nagy cserepet, félig töltsük meg jó minőségű földdel, tegyünk rá kb. egy ujjnyi homokot, erre rakjuk a magokat, majd takarjuk be újabb egy ujjnyi homokkal. Öntözzük be, és takarjuk le fóliával, vagy üveglappal. A magok néhány nap alatt kicsíráznak, a kis levelek előbukkanása után a frissentartó fóliát azonnal vegyük le.

A gránátalma újjászületése

A gránátalma újjászületése

A gránátalma Közel-Kelet egyik legnépszerűbb gyümölcse. Sajnos nálunk csak ritkán kapható, pedig könnyen szállítható, nem romlandó gyümölcs. Érdekessége, hogy héja teljesen ehetetlen, ugyanakkor lédús magjai különleges szépséggel és aramával bírnak.

A honfoglaló déligyümölcs?

A honfoglaló déligyümölcs?

A gránátalma vagy pomagránát Kelet és Dél-Ázsia növénye, de elterjedt Amerikában és Kínában is. Minden kertész álma-vágya, hogy a kertjében déligyümölcsöket termelhessen. Persze az elég relatív dolog, hogy mit nevezünk déligyümölcsnek, mert a 16. század nagy gyümölcsésze, Szikszai Fabricius Balázs még a mandulát, a gesztenyét, a diót, a mogyorót is a déli gyümölcsök közé sorolta.

A leghatékonyabb öregedésgátló gyümölcs: a gránátalma

A leghatékonyabb öregedésgátló gyümölcs: a gránátalma

A gránátalma bővelkedik a legerősebb antioxidánsban, az ellágsavban, ami a bőrt is fiatalítja. A gránátalmát szokás szupertápláléknak is nevezni, hiszen antioxidáns anyagai miatt valóban nagyon egészséges, szabadgyökfogó hatása révén nemcsak rákellenes táplálék, de a bőrnek is nagyon jót tesz.

A szuperantioxidáns

A szuperantioxidáns

A Berkeley egyetem (University of California) munkatársai is megerősítették, hogy a gránátalma legalább 3-féle erős antioxidánst tartalmaz, melyek együttes hatása az antioxidáns ekvivalenciát mérő Trolox-teszt szerint háromszor akkora, mint a vörösboré vagy a zöld teáé.

Aphrodité gyümölcse

Aphrodité gyümölcse

Az ókori sírokat sokszor gránátalma elemekkel díszítették, és a Biblia is több helyen említést tesz a gránátalma szépségéről, tápértékéről. Mivel a gránátalma termésében rengeteg mag fejlődik, ezért a gyümölcs a szerelem és a termékenység ősi jelképe - Aphrodité 'szent' gyümölcse. Spanyolország déli részén található Granada is a gránátalmáról kapta a nevét. A gránátalma gyümölcséből és kérgéből festék és illatszer is előállítható.

Tuti menü